Verslag Wales 2014

Donderdag 8 Mei 2014 was de dag voor mij dat ik voor mijn Black belt mocht gaan in Wales! En 10 mei 2014 was er een Internationaal Kampioenschap in Wales. Woensdags zijn we vertrokken naar Wales, en zijn rond 10 uur avonds aangekomen, we hadden nog niets gegeten en zijn we snel voor een hapje eten gegaan, en toen moesten we ons bed ook maar gaan opzoeken.

De volgende dag (Examen), om heel eerlijk te zijn: Het wakker worden alleen al was heel anders dan een gewone dag, Eind van de ochtend/ begin van de middag zijn we eerst de omgeving een beetje aan het verkennen, eenmaal weer terug gekomen in het hotel, ben ik eerst gewoon tot rust gekomen ( wat voor mij wel heel lastig was) rond 4 uur ben ik toch maar mijn Do Bohk aan gaan doen en om kwart voor 5 stapten we in de auto om te vertrekken waar de Blackbelt examen werd gehouden, eenmaal aangekomen bij de Do-jang, de adrenaline gierde door mijn lichaam, maar toen het examen eenmaal begonnen was zag ik het als een normaal examen, voor mijn gevoel ging het al heel goed. Na het examen zijn we nog lekker een hapje gaan eten, en toen ben ik toch maar mijn bed op gaan zoeken want ik was echt op, de volgende dag was een rust dag voor ons, ik ben met de Familie Tuinstra Cardiff in gegaan om lekker te relaxen. Ook die dag zijn we vroeg op bed gegaan omdat de volgende dag ook een grote dacht voor ons was: Het Toernooi!.

We zijn aangekomen bij de  Wales National Indoor Athletics Centre. Er kwamen mensen over de gehele wereld: Nederland Duitsland Engeland Zuid Afrika Amerika Wales etc. s’ochtends was het voornamelijk voor Tjardo en Mijzelf om nieuwe mensen te leren kennen en sfeer proeven terwijl Kyo Sa Nim Arjen moet jureren, eenmaal werd het begin van de middag en als aller eerst was het aan Tjardo en mijzelf het moment om onze Game Face op te zetten en er voor gaan, Loopvormen: Tjardo met een mooie 3e plaats, ik geen prijs, toen kwamen de Wapen loopvormen: bij mij ging het niet helemaal zoals het had gemoeten, Tjardo deed het heel goed maar helaas ook voor hem geen prijs, toen kwam Sparren, en toen dacht ik: Nu moet het mijn moment zijn, ik heb hier zo hard voor getraind! Now Its My Moment! GO!

De eerste partij: 7-4 Gewonnen, 2e partij: 4-4 Sudden Death Gewonnen 6-4, 3e partij: 5-5 Sudden Death Gewonnen 6-5, en toen kwam de finale: ik ging er met veel zelfvertrouwen in, en maakte al vrij snel 2-0, vervolgens 3-0, toen werd het door tegen slagen 3-4, werd dus heel spannend, uit eindelijk werd het een winst met 6-5! Goud! Mijn dag kon niet meer stuk! Toen was het de beurt aan Kyo Sah Nim Arjen, Heeft het heel goed gedaan, Super mooie flitsende technieken mogen zien, helaas geen prijzen gewonnen, maar wel een geslaagde dag! Zondag nog een mooie seminar gehad, toen werd het daarna tijd om terug te gaan naar Nederland, en toen de donderdags er op werd het voor ons bekend: Tjardo & Ik waren geslaagd voor onze 1e Dan Blackbelt! Een Geweldige ervaring! Zowel het examen en toernooi als de mensen die we nieuw hebben leren kennen in Wales!

IMG_30360913212375 IMG_29291581944064

Hans Maijchrzak

error: